Nätdejting - Hem       
Dejtingtips       
Samarbeten       
Om oss       
dejta säkert


Säker dejting


Är det farligt att nätdejta? Svaret är nej – nätdejtin är inte farligare än att dejta på andra sätt. Använd ditt sunda förnuft, det räcker långt.

Ibland läser man att nätdejting skulle vara riskfyllt. Du träffar fullständiga främlingar och vet ingenting om vilka de egentligen är. Är inte det farligt?

Visst – du kan inte säkert veta att den du pratar med på nätet är precis den hon eller han utger sig för att vara. Men det kan du å andra sidan inte när du träffar någon på krogen heller. Risken för att en person du blir attraherad i själva verket är en farlig person finns alltid där, men den är inte större på nätet än på andra platser.

Följer du några enkla tumregler så klarar du dig bra:

1: Träffas på allmän plats.

Du bör aldrig följa med en fullständig främling till en öde plats, oavsett hur trevlig hon eller han verkar. Om du träffar någon på krogen och han eller hon genast föreslår att ni beger er ensamma till ett ensligt skogsparti – skulle du tacka ja? Förmodligen inte. Tänk likadant när du nätdejtar.

2. Gör ingenting du inte skulle göra i verkliga livet.

Skulle du ta av dig spritt språngande naken framför en främling om han eller hon bad dig om det? Om inte, skicka inte nakenbilder av dig själv till någon på en nätdejtingsajt. Bete dig på samma sätt på nätet som du gör på andra platser där du träffar människor. Tänk efter: ”Skulle jag göra detta i verkligheten?”.

3. Var försiktig med att lämna ut dina kontaktuppgifter.

Även om de allra flesta människor är helt ofarliga och friska så finns det knäppskallar där ute. Detta är sant oavsett om man hänger på krogen eller på en nätdejtingsajt.

Lämna därför inte ut ditt telefonnummer eller ditt riktiga namn alltför snabbt. Få en känsla för vem du kommunicerar med innan du tar det steget. Om magkänslan är dålig, gå inte vidare.

Vill du kunna prata i telefon med folk på ett tidigt stadium kan det vara klokt att skaffa ett anonymt kontantkort.

Dejtingsajter - hitta din favorit!


1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Match.com

Läs recension av match.com
nätdejting - knapp1

Shake my world

Läs recension av Shaker my world
nätdejting - knapp2

nätdejting - knapp3

nätdejting - knapp4

eDarling.se

Läs recension av eDarling.se
nätdejting - knapp5

nätdejting - knapp6

be2.se

Läs recension av be2.se
nätdejting - knapp7

nätdejting - knapp8