Nätdejting - Hem
Dejtingtips
Samarbeten
dejtingtips

Dejtingtips - vi hjälper dig att hitta kärleken!

Tips 1: Få svar på din nätdejtingprofil

Vad är det som gör att somliga profiler får svar, andra inte?

En viktig faktor är att man faktiskt uppmanar till kontakt i sin profiltext.

Fundera på hur reklamblad du får hem i brevlådan brukar se ut. Hur avslutas de? Förmodligen med en uppmaning om att du ska agera – köpa något, skicka in en intresseanmälan eller ringa upp.

På samma sätt ska du uppmana den som läser din nätdejtingprofil att ta kontakt. Avsluta med en uppmaning om att den som läser ska höra av sig.

För att ytterligare locka läsaren att ta kontakt kan du använda en krok: uppmana honom eller henne att kontakta dig om något särskilt ämne.

Ett exempel: ”En annan sak jag gillar är att läsa. På mitt nattduksbord hittar du allt från klassiker som Oliver Twist till den senaste deckaren. Har du läst någon bra bok på sistone som du kan tipsa mig om? Hör av dig och berätta!”

Ett annat exempel: ”Jag är en aktiv person och gillar nästan alla sporter, framför allt bollsporter. Men jag har en svaghet: vintersporter. Jag är faktiskt inget vidare på skridskor. Har du lust att lära mig åka? Hör av dig så tar jag med en termos varm choklad :-)”

Tips 2: Så fångar du intresset

Det finns hundratusenals singlar på svenska nätdejtingsajter. Vissa singlar får tiotals mejl – varje dag. Hur fångar just du intresset hos den du skriver till? Hur sticker du ut från mängden?

Faktum är att det är ganska enkelt. Det du behöver göra är att få den du skriver till att känna sig sedd och speciell.

Många singlar tänker att de ska maximera sina chanser att träffa någon genom att kontakta så många som möjligt på nätdejtingsajter. De lägger en bombmatta av mejl till tiotals personer på en gång.

Det säger sig själv att om man skriver mejl till trettio personer under en kväll så lär inte varje mejl bli särskilt personligt. Många kör till och med copy-paste och skickar samma standardmejl till alla.

Hur stora tror du chanserna är att de får svar? Förmodligen mycket små.

För att fånga intresset hos den du skriver till bör du få henne eller honom att känna sig speciell. Skriv inte bara ”du verkar intressant” – berätta varför hon eller han är intressant. Och skriv absolut inte bara ”du är snygg” - tro mig, snygga människor får höra det många gånger om dagen på nätdejtingsajter.

Exempel på vad du kan skriva:

”Jag ser att du gillar att titta på fotboll och hockey. Vilka är dina favoritlag – eller är det sporten i sig du gillar, snarare än ett speciellt lag? Själv är jag AIK:are sen barnsben, så jag hoppas att du inte svarar Djurgården ;-).”

”På en av dina bilder ser det ut som att du står i Eiffeltornet – stämmer det? Paris är en av mina favoritstäder! Jag var där i våras, gick på Louvren, shoppade på Champs-Elyssés och drack vin (förstås). När var du där och vad gjorde du?”

”Vad kul att du jobbar med barn! Jag drömde själv om att bli lärare när jag var yngre, men sen fastnade jag i IT-branschen och har trivts bra med det. Var förskollärare ditt drömyrke när du var liten?”

Tips 3: Var lagom ärlig

Hur ärlig ska man egentligen vara i sin nätdejtingprofil? Ibland kan man få intryck av att alla som nätdejtar är helt perfekta. De tränar flera gånger i veckan, de har ett aktivt och roligt liv, de har bara positiva egenskaper… Kan det verkligen stämma och hur ärlig ska du själv vara med dina negativa egenskaper?

Det bästa när man nätdejtar är att vara lagom ärlig när man presenterar sig. Precis som när du träffar någon på krogen eller via jobbet för första gången, så börjar du inte med att rada upp dina dåliga egenskaper. Du visar upp dig från din bästa sida för att göra ett bra intryck. Dina svagare sidor kan folk få upptäcka själva i takt med att de lär känna dig bättre.

På samma sätt bör du på en nätdejtingsida välja att lyfta fram dina positiva egenskaper.

Men var noga med att allt det du skriver ska vara sant. Om du hittar på eller överdriver dina egenskaper eller din situation så kommer det förr eller senare att avslöjas.

Lägger du upp en bild där du väger 20 kilo mindre än du gör idag så kommer det självklart att märkas när du träffar din dejt för första gången.

Säger du att du jobbar som VD när du egentligen är receptionist kommer det förr eller senare fram.

Att se besvikelsen lysa i någons ögon, och att bli nobbad för att man ljugit om vem man är, det är en väldigt onödig nesa att utsätta sig själv för.

Så – var lagom ärlig. Berätta inte om dina dåliga sidor direkt, de kan din dejt få upptäcka själv i sinom tid. Ingen är perfekt. Men ljug inte heller, för det straffar sig alltid i slutänden.

Du vill ju träffa en partner som älskar dig precis som du är - varken mer eller mindre.

Dejtingsajter - hitta din favorit!

1.
2.
3.
4.